Klik
Ju
Favoriet: boeken

Altijd heb ik al genoten van lezen. Ik kan boeken mooi vinden om het verhaal, of juist door hoe het is geschreven. Meestal heb ik ook meerdere boeken van een schrijver/schrijfster, omdat ik de schrijfstijl dan heel leuk vind, of heel prettig vind om te lezen. Je kan hier nu lezen welke boeken/boekenseries/schrijvers, mijn favoriet zijn.

Ik heb niet echt een top 10 gemaakt, alleen mijn favoriete boeken, dus ze zijn niet op volgorde.

De Rode Wolf - Simone van der Vlugt

Ik houd echt van historische boeken, als ik zelf verhalen voor Nederlands moet schrijven, spelen deze zich negen van de tien keer af in het verleden. Ik weet niet, ik vind dat bij hele lange en creatieve verhalen gewoon makkelijker schrijven, terwijl ik schrijven voor mijn blog niet heel lastig vind.

Dit boek gaat over een jongen genaamd Rufus, die als verkenner in het jaar 55 v. Chr. vooruit wordt gestuurd in het leger van Julius Caesar. Hij verdwaalt echter en belandt in handen van een Germaanse stam, oftewelde 'vijand'. Ik ben zeker fan van Simone van der Vlugt, dit is ook niet het enige boek dat ik van haar heb, maar zeker wel mijn favoriet, omdat ik het boek toen ik het las helemaal geweldig vond!

De geheime missie van het Benedict Genootschap - Trent Stewart

Nog steeds wil ik een keer naar een opendag van een gevangenis, (ja die bestaan!). Dat lijkt me zo gaaf! De voorkant van dit boek heeft dan ook mijn aandacht getrokken. Het ziet er kil en gevangenisachtig uit.. leuk!

Het boek gaat over Rens en zijn vrienden, die allemaal zijn uitgekozen, doordat ze allemaal een uniek talent hebben. Ze zijn geselecteerd door meneer Benedict, een mysterieuze man die hen heeft uigezocht voor een geheime missie. Ze moeten infiltreren in het Instituut, een school voor hoogbegaafde kinderen. Rens en zijn vrienden moeten vanuit het Instituut achter een vreemde zender van vreemde boodschappen komen.

Het verhaal is iets heel nieuws, iets wat ik nog nooit eerder heb gezien. Er gebeuren ook steeds weer verrassende dingen in het boek, waar je vantevoren echt niet op gerekend hebt. Hier zijn ook nog tot nu toe twee vervolgen op.

Overdosis - Helen VreeswijkDe boeken van Helen Vreeswijk heb ik stuk voor stuk verslonden. Overdosis is niet per sé mijn favoriet van deze boeken, dat is eigenlijk Loverboys, maar die heb ik volgens mij ooit uitgeleend en die kan ik nu niet meer vinden. Dus als je dit nu leest en bedenkt: "Hé, ik heb dat boek in mijn kast en het is niet van mij, maar ik heb het wel ooit eens van Rosanne geleend", mag ik hem terug, asjeblieft.

Haar boeken zijn gebaseerd op feiten. Elk boek heeft een problematiek die allemaal het gevaar kunnen zijn van het leven van jongeren, maar ook volwassenen. De boeken zijn soms zo heftig, dat ze je ogen openen. Hele goede boeken!

Robijnrood Eindeloos verliefd - Kerstin GierDit boek is gewoon geniaal. De schrijfster heeft het met zo veel humor geschreven, echt gewoon geniaal. Dit boek bevat alles, spanning, liefde en humor in één.

De zestienjarige Gwendolyn komt uit een abnormale familie. Haar nichtje Charlotte wordt al haar hele leven klaargestoomd om goed te kunnen functioneren in het verleden, want iedereen verwacht dat zij de uitverkorene is, maar dit blijkt Gwendolyn natuurlijk te zijn, wat zorgt voor een hoop verwarring en frustratie. Heel erg geweldig gewoon!

De Grijze Jager  De Ruïnes van Gorlan (Boek 1) - John FlanaganVan dit boek ben ik serieus de hele tijd dat ik hem heb gelezen en echt nog twee maanden daarna bezeten geweest; de hele tijd dacht ik aan dit boek, dingen ging ik anders doen, of dingen ging ik anders bekijken ( op De Grijze Jager-manier). Ik vond de manier van denken in dit boek zo gaaf! Dat je echt denkt: "Wauw, hier is goed overna gedacht", ja dat denk ik.

Will wordt afgewezen voor de krijgsschool, in plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijzer wiens grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van de Grijze Jager te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine kut pony. Samen met Halt gaat hij op een missie om de moord op de koning te voorkomen en komt hij erachter dat hij het leven als Grijze Jager nog niet zo slecht vindt.

Andere favorieten:

 

 

Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld

 

                                                                                                            

ABOUT

 

Meer over mij weten? Lees meer..      

                                                                                                                                                       

INSTAGRAM